HTML

365 ok, amiért ez egy jó év!

smily_Soma.jpegSzámomra érdekes apró hétköznapi királyságokról. Miért? Hogy mindenki más is észrevegye azokat az kicsiny örömöket, amelyek mindennapjainkat fényesítik. Az élet egy fasza dolog, csak észre kell venni!

A blogról...

1_ezertirok.jpg2_rolam.jpg

4_mas.jpg

5_kontakt.jpg

3_Fooldal.jpg

facebook.jpg 

Facebook...

Haver blogok

neston.jpg

NESTON  - blog rádió
"Sosem vagy már egyedül"

  

  

10dolog.jpg

10 DOLOG - 10 pont az élet minden területéről. "Mert ami nem fér bele, az nem is számít."

    

manzard.jpg

MANZARD CAFE - "Designról, művészetekről, kultúráról súlyosan szubjektív szemszögből..."

  

ted.jpg

TEDxY BUDAPEST - "Figyelj ma ránk, mert mi vagyunk a holnap vezetői!"

 

buveszblog.jpg

BŰVÉSZ BLOG - Minden ami bűvészet. Hírek, aktualitások, érdekességek.

 

slowbp.jpg

SLOW BUDAPEST - Fókuszban a boldog, nyugodt élet. "Lassíts! Élj tartalmasabb életet!"

 

personalBranding.jpgPERSONAL BRANDING - "Énmárka, kommunikáció és karrier."
 

049.jpgNem kell megijedni, nem gondolom, hogy a taxisok az x-edik utas felvétele után, az utolsó fuvarukkal a Nirvánába indulnának. Viszont pillantsunk bele egy picit a fény különböző definícióiba. 

Tudományos definíció:
A fény emberi szemmel érzékelhető elektromágneses sugárzás. Tágabb értelemben beleérthető az ennél nagyobb (infravörös) és kisebb hullámhosszú (ultraibolya) sugárzás is. - A fény fogalmának ez a meghatározása természetesen az emberi megismerés során alakult ki, így az emberi látást veszi alapul.

Vallásos megközelítés:
Igen sok hitvallás szerint a fény maga Isten. Ebből kifolyólag fényt csak Isten hozhat, és ahogy a fény is körülölel, Isten is körülölel téged, ha engeded.

Nightlife megközelítés:
A fény az egyik legalattomosabb alkoholos költeménye a modern kori buli-kultúrának. Egy feles pohár aljára egy pöttynyi szörpöt töltenek, amit szódásszifonból felengednek egy fél deci szénsavas vodkával. A kedves fogyasztó pedig addig issza meg az édeskés szörpszerű italt, amíg a dolog habzik. Ártatlan az íze alapján, de 3-4 fénytől úgy pörögsz a fejeden mintha Run-D.M.C speedet nyomott volna.

Tegnap egy nagyon kedves barátom születésnapját ünnepeltük. A bulit az Ó utcai Ózonban tartottuk, ahol igen nagy volt a “fényesség”. Én fellépésről érkeztem (kocsival), így hál’ istennek megspóroltam a mai nap fájdalmas másnaposságát. A komám (egyébként tündéri) barátnője körülbelül hajnali 1 órára már műthetőre itta magát. Access denied. Lefőtt a kávé. Game over. Play again? Not tonight. Nem lett volna taxis, aki megengedte volna, hogy beüljenek az autójába. Na de, itt jön a baráti lojalitás. A biztonság kedvéért azért kipakoltam a csomagtartóban lévő elakadás jelző háromszöget és egészségügyi csomagot tartalmazó kis táskát, és a jányzó kezébe nyomtam, arra az esetre, ha ásítana még egy színeset.

Hazafele megtudtam, hogy a barátom és egy angol kollégája érdekes kifejezésekre tanítják egymást a másik nyelvén. A brit kolléga például elmesélte azt, hogy a szarni szót, ékesen így tudod mondani angolul: “To drop of the kids at the pool.” Kérdeztem a cimborám, és te mit tanítottál neki? “Hát például azt hogy: A faszomat, hol a söröm bazdmeg!”. Gyönyörű. Éljen a magyar kultúra. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://365ok.blog.hu/api/trackback/id/tr315107770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása