HTML

365 ok, amiért ez egy jó év!

smily_Soma.jpegSzámomra érdekes apró hétköznapi királyságokról. Miért? Hogy mindenki más is észrevegye azokat az kicsiny örömöket, amelyek mindennapjainkat fényesítik. Az élet egy fasza dolog, csak észre kell venni!

A blogról...

1_ezertirok.jpg2_rolam.jpg

4_mas.jpg

5_kontakt.jpg

3_Fooldal.jpg

facebook.jpg 

Facebook...

Haver blogok

neston.jpg

NESTON  - blog rádió
"Sosem vagy már egyedül"

  

  

10dolog.jpg

10 DOLOG - 10 pont az élet minden területéről. "Mert ami nem fér bele, az nem is számít."

    

manzard.jpg

MANZARD CAFE - "Designról, művészetekről, kultúráról súlyosan szubjektív szemszögből..."

  

ted.jpg

TEDxY BUDAPEST - "Figyelj ma ránk, mert mi vagyunk a holnap vezetői!"

 

buveszblog.jpg

BŰVÉSZ BLOG - Minden ami bűvészet. Hírek, aktualitások, érdekességek.

 

slowbp.jpg

SLOW BUDAPEST - Fókuszban a boldog, nyugodt élet. "Lassíts! Élj tartalmasabb életet!"

 

personalBranding.jpgPERSONAL BRANDING - "Énmárka, kommunikáció és karrier."
 

061.jpgNe ijedjen meg senki. Nem rajzoltam, nyomtattam, vagy photosoppoltam magamnak egy kínai vízumot. Nem. Ennél azért értelmesebb vagyok. Pontosan tudom, hogy egy ilyen hivatalos iratnak megvannak a szigorú formai követelményei, valamint ha akarnám se tudnám a szinte ugyanúgy kinéző krikszkrakszos írásjelek halmazát precízen duplikálni. Épp ezért öntapadós papírra fénymásoltam egy régit!!! Hah! Fogadok erre még te sem gondoltál?! Ezt ki tudom vágni, be tudom ragasztani és báj-báj Ferihegy, helló Jackie Chan! Hogy micsoda? Lejárati dátum? Pff… Az előző vízumom 2012-ben lejárt, a fénymásolat viszont 2042-ig jó lesz! Ezt már középsuliban megtanultuk, hogy az 1-est hogyan lehet 4-essé változtatni… Ha pedig esetleg azt mondják rá, hogy gagyi hamisítvány, csak azt mondom majd, hogy “Made in China”, az szerintem meggyőzi majd őket!

Holnap este indulok Kínába egy TV műsor felvételére. Kérdeztem a kontaktomat, hogy milyen nézettség lesz várható? Azt mondja, az előző évi adatok alapján 100 millió körül! Mennnnnyi? Úristen. Mintha Magyarország, Norvégia, Svédország, Finnország, Dánia, Szlovákia, Horvátország, Ausztria, Spanyolország, és Lettország összes lakosa engem nézne (és, hogy ezt honnan tudom? Most adogattam össze wikipédián :). Nem szar, na. Az aprócska probléma csak abból adódott, hogy a sok teendőm közepette elfelejtettem a vízumot elintézni. Már sokadszor utazom Kínába, kicsit megszoktam, hogy mindig beengednek, így a dolog úgy ment ki a fejemből, mint mikor anyám gyerekkoromban kérte, hogy vigyem ki a szemetet (Persze Anyu! 1 perc, csak ezt a pályát befejezem, már csak két szint van, és jön a főellenség…). Mikor 24 órával a gép indulása előtt konstatálod, hogy nincs kínai vízumod, az nem jó. A helyzetet külön nehezíti, hogy kiderült, hogy ezen a héten a konzulátus zárva van, és az ott dolgozó munkatársak szabadságon vannak. Hogy ilyenkor mit teszel?? Felhívsz mindenkit, aki csak segíthet, és közben imádkozol, hogy be ne bukj egy ilyen melót. Az lenne az igazi szar a palacsintában, ha itthon ülnék és még a repjegyet is nekem kellene kifizetnem. 

Voltam a konzulátuson, csöngettem egy sort, egy kamu szemüveget is feldobtam, hogy szofisztikáltabbnak nézzek ki, ha valaki beengedne, és még meg is borotválkoztam, hogy jobban el tudjam adni magam, ha ‘Mr. Cseng-esda Vízám’-at meg kell majd győzni. Semmi válasz. Felhívtam mindenkit, beszéltem a pozsonyi, illetve bécsi konzulátussal is, de szerencsém annyi se volt, mint egy feltöltött fluoreszkálós matricának, aki egy sötét szobában szeretne a plafonon bújócskázni.

Akkor hogy lett vízum? A világon bármilyen 2 ember 6 személyes ismeretségen keresztül kapcsolatba hozható. Én szóltam apámnak, aki beszélt anyámmal, aki felhívta egy barátnőjét, aki jelezte a problémát a régi főnökének, aki továbbította a dolgot egy kollegájának, aki ismerőse a konzulnak. És bumm, lett egy kínai vízumom! Végeredményben örülök, hogy nem fénymásolni kellett… 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://365ok.blog.hu/api/trackback/id/tr405124193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabó Nóra 2013.03.09. 09:53:02

Jó utat és sok sikert! :)
süti beállítások módosítása