HTML

365 ok, amiért ez egy jó év!

smily_Soma.jpegSzámomra érdekes apró hétköznapi királyságokról. Miért? Hogy mindenki más is észrevegye azokat az kicsiny örömöket, amelyek mindennapjainkat fényesítik. Az élet egy fasza dolog, csak észre kell venni!

A blogról...

1_ezertirok.jpg2_rolam.jpg

4_mas.jpg

5_kontakt.jpg

3_Fooldal.jpg

facebook.jpg 

Facebook...

Haver blogok

neston.jpg

NESTON  - blog rádió
"Sosem vagy már egyedül"

  

  

10dolog.jpg

10 DOLOG - 10 pont az élet minden területéről. "Mert ami nem fér bele, az nem is számít."

    

manzard.jpg

MANZARD CAFE - "Designról, művészetekről, kultúráról súlyosan szubjektív szemszögből..."

  

ted.jpg

TEDxY BUDAPEST - "Figyelj ma ránk, mert mi vagyunk a holnap vezetői!"

 

buveszblog.jpg

BŰVÉSZ BLOG - Minden ami bűvészet. Hírek, aktualitások, érdekességek.

 

slowbp.jpg

SLOW BUDAPEST - Fókuszban a boldog, nyugodt élet. "Lassíts! Élj tartalmasabb életet!"

 

personalBranding.jpgPERSONAL BRANDING - "Énmárka, kommunikáció és karrier."
 

025.jpgAhogy telnek-múlnak a hetek, hónapok, évek, egyre több esküvői meghívást kapok (vendégként és előadóként is. Sajnos vőlegényként még nem kaptam meghívást…). Fiatalabb koromban csak a családon belüli esküvőkre voltam hivatalos, de ahogy öregszem, egyre több barátom kezd elkelni. Persze nem mintha zavarna, én úgyse kérném meg a kezüket. Boldogan mulatok az ő kedvükért. Lehet, hogy egyébként is becsúszna egy kisebb baráti összeröffenés szombat estére, de így mégis csak indokoltabb. Na meg a koszorúslányok… És bár jó szokott lenni a buli, az is biztos, hogy másnap hazafelé, azért mindig végigzongorázom magamban, hogy vajon nekem mikor jön el ez a nap. 

Sokfajta esküvői meghívót láttam már. Volt, ami sima papíron, borítékban érkezett, volt, amelyiket vászonra nyomva egy fiolába göngyölték bele, és volt olyan is, hogy csak egy emailt írtak (ők aztán jól megadták a módját). Ami viszont közös volt minden meghívóban, hogy egy nyálas kicsiny versecske vagy idézet díszítette azt valahol. Ezek minden esetben csak és kizárólag a teljes szerelemről és az örökkévalóságról beszélnek, mintha nem látta volna az ifjú pár a szülőket otthon veszekedni – jó, jó… Tudom… Most akkor ki a negatív? Én. De hát így van? Nem? Hogy miért vagyok negatív? Mert nem ez, ami számít, de ezt te is tudhatnád. Tegnap újabb barátom meghívóját kaptam kézhez. Versecske ezen is ott figyelt, de más volt, mint a többi. Ezt olvasta:

"Az ember választ, de minden választása lappangó meghasonlás, s a legyőzött érvekkel sosem múlnak el a kísértő hangulatok."
(Aki kíváncsi lenne, utána néztem az idézet Németh Lászlótól származik.)

Mikor elolvastam a meghívót csak mosolyogtam. Miért? Mert a dolog élet közeli, realisztikus, és ismerve az ifjú párt, semmit sem vesz el a kettőjük közti szeretetből. Tetszett a kikacsintás, a pimasz, mások által szőnyeg alá sepert, nem várt igazság kigúnyolása egy ilyen konzervatív médiumon, mint az esküvői meghívó. Szembenevetik a valóságot, mert tudják, hogy ez csak erősítheti a kettőjük közötti köteléket. Kívánom, hogy ásó, kapa, nagyharang, meg love-bunny és BFF forever! Ha nekem egyszer lesz egy esküvői meghívóm, az alábbi idézet fog állni rajta:

“Az erő legyen velünk!”
Luke Skywalker

Címkék: meghívó vers esküvő skywalker luke

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://365ok.blog.hu/api/trackback/id/tr625054786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelle Botond · http://www.buveszmusor.hu/ 2013.02.02. 20:50:16

A legjobb ha két idézet van, mert a felek nem tudnak megegyezni, hogy melyikük által választott idézet legyen. Bár mondjuk ilyen ritkán van, mert a férfiakat szerintem rohadtul nem érdekli, hogy milyen idézet van egy esküvői meghívón.
süti beállítások módosítása