HTML

365 ok, amiért ez egy jó év!

smily_Soma.jpegSzámomra érdekes apró hétköznapi királyságokról. Miért? Hogy mindenki más is észrevegye azokat az kicsiny örömöket, amelyek mindennapjainkat fényesítik. Az élet egy fasza dolog, csak észre kell venni!

A blogról...

1_ezertirok.jpg2_rolam.jpg

4_mas.jpg

5_kontakt.jpg

3_Fooldal.jpg

facebook.jpg 

Facebook...

Haver blogok

neston.jpg

NESTON  - blog rádió
"Sosem vagy már egyedül"

  

  

10dolog.jpg

10 DOLOG - 10 pont az élet minden területéről. "Mert ami nem fér bele, az nem is számít."

    

manzard.jpg

MANZARD CAFE - "Designról, művészetekről, kultúráról súlyosan szubjektív szemszögből..."

  

ted.jpg

TEDxY BUDAPEST - "Figyelj ma ránk, mert mi vagyunk a holnap vezetői!"

 

buveszblog.jpg

BŰVÉSZ BLOG - Minden ami bűvészet. Hírek, aktualitások, érdekességek.

 

slowbp.jpg

SLOW BUDAPEST - Fókuszban a boldog, nyugodt élet. "Lassíts! Élj tartalmasabb életet!"

 

personalBranding.jpgPERSONAL BRANDING - "Énmárka, kommunikáció és karrier."
 

Gyerekkorom óta síelek. Imádom a sokak által értelmetlennek tartott téli csúszkálás minden egyes kis részletét. A havas hegyek árasztotta nyugalom, az ember arcát halványpiros festékével összecsípő friss levegő, a hétköznapokból és munkából való kiszakadás, és a barátokkal eltöltött vidám esték mindig felejthetetlen élménnyel gazdagítanak. Fiatalabb koromban mindig úgy vártam az egy hetes családi síelést, mint a messiást, és azóta is mindig mély örömmel tölti fel a lelkem, az osztrák vagy francia Alpokba való megérkezés. 

skis.jpg

Ma volt az idei síelés első napja. Annyi sok szuper apró kicsi dolog töltötte ma fel a boldogság tankom akkumulátorát, hogy úgy döntöttem leírok öt általam nagyon szupernek tartott élményt a síeléssel kapcsolatban:

1, SZŰZHÓ – Nem vagyok egy tipikus síelő. Keresem az kihívásokat, szeretem az adrenalint, és a felfedező kedvemet igyekszem a havas hegyeken kielégíteni. Sokszor térek le a térkép által megszabott pályákról. Az igazi friss szűzhóban való síelés olyan, mintha tejszínben siklanék a lécemmel. Kevesebb erőfeszítés, kerekebb, finomabb mozdulatokkal való irányítás, és még ha esnék se fáj, mert a puha hó dunyhaként tompítja az érkezésemet. A rendes pályán való sízés és az érintetlen, szűzhóban való siklás között annyi a különbség, mint a szénsavas kókusztej és a krémesen lágy tehéntej között. 

2, A CSEND – Mikor mások által nem járt részén a hegynek, a felvonóktól hallótávolságon kívül megállok és hegyezem a füleimet, csak mosolygok. Ilyenkor a fül megtapasztalja a csend legtisztább fajtáját. Nem vákuum csend ez, mert természet vesz körül, viszont a hangok ugyanúgy megfagynak, mint ahogy a fehér hó, ami körülvesz. 

3, HULLÓ FÉNY – Van, hogy kis kristályokban szállingózik a hó, de egyben süt a nap. Ilyenkor, ahogy a napsugarak áthatolnak az apró hószemcséken, az ember csak azt látja, hogy valami erősen fényes dolog hullik az égből. Fantasztikus látvány.

4, A TÁJ – A felvonózás közben mindig a tájat csodálom. Mindent fehér világosság takar. A fenyőfák roskadoznak a hideg hó súlya alatt, a fehér hegyek és a halvány kék ég között pedig gyakran bárányfelhők ülnek meg az égen. Ezek a felhők olyan  könnyed vattából vannak, hogy a gravitáció sem hat rájuk, és könnyed eleganciával repkednek fejünk felett. Néha tüsszentenek egyet, olyankor friss hó esik.

5, ESTI FÁRADSÁG – Síelés utáni napokon, a szállásra visszaérve olyan édes fáradság hatalmasodik el rajtam, mint ami szinte soha máskor. Az arcom halványpirosan, lágyan ég, mert a szél kifújta és a nap megsütötte. Testem minden porcikája élvezi az alpesi ház nyugalmát, és a megérdemelt pihenést.

Címkék: tél síelés 5 jó dolog

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://365ok.blog.hu/api/trackback/id/tr225196368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Migmir 2013.04.07. 14:54:57

a cím miért 10 szuper dolog ha 5öt sorolsz fel????

Hajnóczy Soma 2013.04.07. 16:21:44

A másik ötöt neked kell kitalálni :)
süti beállítások módosítása