HTML

365 ok, amiért ez egy jó év!

smily_Soma.jpegSzámomra érdekes apró hétköznapi királyságokról. Miért? Hogy mindenki más is észrevegye azokat az kicsiny örömöket, amelyek mindennapjainkat fényesítik. Az élet egy fasza dolog, csak észre kell venni!

A blogról...

1_ezertirok.jpg2_rolam.jpg

4_mas.jpg

5_kontakt.jpg

3_Fooldal.jpg

facebook.jpg 

Facebook...

Haver blogok

neston.jpg

NESTON  - blog rádió
"Sosem vagy már egyedül"

  

  

10dolog.jpg

10 DOLOG - 10 pont az élet minden területéről. "Mert ami nem fér bele, az nem is számít."

    

manzard.jpg

MANZARD CAFE - "Designról, művészetekről, kultúráról súlyosan szubjektív szemszögből..."

  

ted.jpg

TEDxY BUDAPEST - "Figyelj ma ránk, mert mi vagyunk a holnap vezetői!"

 

buveszblog.jpg

BŰVÉSZ BLOG - Minden ami bűvészet. Hírek, aktualitások, érdekességek.

 

slowbp.jpg

SLOW BUDAPEST - Fókuszban a boldog, nyugodt élet. "Lassíts! Élj tartalmasabb életet!"

 

personalBranding.jpgPERSONAL BRANDING - "Énmárka, kommunikáció és karrier."
 

038.jpgTegnap délután helyszínbejáráson voltam egy műsor miatt, majd mikor befejeztük konstatáltam, hogy nem is vagyok messze  nagyitól, és mivel  régen láttam, gondoltam meglátogatom. Így is tettem. Leparkoltam, a kapuhoz ballagtam, csöngettem. Pillanatokon belül bent felkapták a kaputelefont, és elhangzott a jól ismert, érdes: “Nyitvaaa!”, aminek általában lemarad a végéről az Aaa, mert nagyi kicsit hamar engedi el a gombot, így olyan, mintha egy szláv anyanyelvű illető szólna bele a telefonba: “Nyitv!!”. Nagymama kezdésként jó szokásához híven megpróbált belém diktálni valami ennivalót (nagyjából mindegy mi az, csak “egyél valamit kis csillagom, úgy le vagy fogyva!” – Szerintem akár hízhatnék is 10 kg-ot, nagyi akkor is úgy ítélné meg, hogy le vagyok fogyva – majd leültünk a nappaliban beszélgetni. Kérdeztem, hogy van. Elmesélte. Ezután pedig elpanaszolta, hogy Apu elvitte a laptopot (már az én apum, és nem az övé – egyébként szellemjárásról beszélnénk), mert vírusos volt. Nade! Nagymama számítógépes szaknyelvén ez így hangzott: “Apád elvitte az emailem, mert bogaras volt.” Imádom nagyi IT nyelvezetét. Múltkor például említette, hogy aznap elolvasta az internetet. Ennyi. Nagyi egy nap alatt végez az internettel, mint egy normál ember egy közepesen vastag könyvvel. Egy másik alkalommal pedig amiatt panaszkodott, hogy nem tud gépelni, amit ő azzal magyarázott, hogy valószínűleg kifogyott a tinta (Egyébként, ha belegondolsz, logikus következtetés).

Ezután meséltem neki erről a blogról is. Kérdeztem tudja-e, mi az a blog úgy általában. Mondta, hogy “Persze, az Brazíliában van valahol. Nem?” Mosolyogtam egyet, majd elmeséltem neki mi egy blog. Imádom nagyit! És az a tény, hogy 82 évesen képes megpróbálkozni azzal, hogy a virtuális világ mély és számára ismeretlen kútjába fejest ugorjon, az valami fantasztikus. Még egy fél órát beszélgettünk, majd mielőtt elindultam, a biztonság kedvéért megpróbált még egyszer megetetni. Ez persze nem sikerült, így útravalónak a kezembe nyomott egy zacskó pogácsát.

Címkék: blog it nagyi nagymama queen

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://365ok.blog.hu/api/trackback/id/tr444991778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása