HTML

365 ok, amiért ez egy jó év!

smily_Soma.jpegSzámomra érdekes apró hétköznapi királyságokról. Miért? Hogy mindenki más is észrevegye azokat az kicsiny örömöket, amelyek mindennapjainkat fényesítik. Az élet egy fasza dolog, csak észre kell venni!

A blogról...

1_ezertirok.jpg2_rolam.jpg

4_mas.jpg

5_kontakt.jpg

3_Fooldal.jpg

facebook.jpg 

Facebook...

Haver blogok

neston.jpg

NESTON  - blog rádió
"Sosem vagy már egyedül"

  

  

10dolog.jpg

10 DOLOG - 10 pont az élet minden területéről. "Mert ami nem fér bele, az nem is számít."

    

manzard.jpg

MANZARD CAFE - "Designról, művészetekről, kultúráról súlyosan szubjektív szemszögből..."

  

ted.jpg

TEDxY BUDAPEST - "Figyelj ma ránk, mert mi vagyunk a holnap vezetői!"

 

buveszblog.jpg

BŰVÉSZ BLOG - Minden ami bűvészet. Hírek, aktualitások, érdekességek.

 

slowbp.jpg

SLOW BUDAPEST - Fókuszban a boldog, nyugodt élet. "Lassíts! Élj tartalmasabb életet!"

 

personalBranding.jpgPERSONAL BRANDING - "Énmárka, kommunikáció és karrier."
 

010_1.jpgKezeket fel, ha neked is csináltak a szüleid általánosban szendvicset reggelire. Oké, leteheted. Nekem remek szüleim voltak, és noha szinte minden nap a  reggeli készülődés fejvesztett, üvöltözős káoszban zajlott, azért induláskor a szendvicsem mégis mindig becsomagolva, nyugodtan ott feküdt az iskolatáskám mellett, leggyakrabban olyan mintázatú szalvétában, amely a kis kifőzdék laminált asztalterítőjét idézi. 

Én ennek ellenére mindig szerettem volna valamit venni a suli büfében. Miért? Nem tudom. Főleg azért nem értem utólag magam, mert bármi, amit az iskola büféjében lehetett kapni, nyomába sem ért jó anyám sajtos kiflis szendvicseinek, amit általában kolbásszal vagy sonkával és legtöbbször TV paprikával töltött meg (és bár a paprika lenne tölteni való, ez esetben mégis csak a paprika lett a töltelék. Tehát akkor ez esetben nem TV, csak T paprika. Óvatosan, pontot nem szabad a T után rakni, mert akkor már Tisztelt Paprikáról beszélünk, és ha valamit tisztelek a szendvicsben, az a kolbász és nem a paprika). Sokszor csak a 3. vagy 4. szünetben ettem meg a szendvicset, ekkorra a szalvéta gyakran már annyira felázott, hogy kellemesen összegyógyult magával a szendviccsel. A szomorú rész, hogy gyakorlatilag Ethan Huntnak is mission impossible lett volna lehámozni a szalvéta darabokat a szendvicsről. Én a szénhidrát (kifli), protein (kolbász), vitamin és keményítő (paprika) mellett legalább egy 100as csomag szalvétát is elfogyasztottam iskolás éveim alatt. Bánom-e? Nem. Ma már senki nem csinál nekem szendót reggelente.

Ma délelőtt nagymamát vittem a kórházba. Hál’Istennek nincs semmi komoly baj, mindössze egy korábbi műtétet követő kontrollra kellett mennie. Mikor léptünk kifele a lakásból, nagymama felhívta a kis uzsonnás zacskóra a figyelmem a bejárati ajtó mellett. Két szalvétába csomagolt szendvics lapult benne. Kolbász volt benne és paprika. Nagyi így köszönte meg, hogy újra e-mailezhet, és hogy elviszem a kórházba. Én pedig újra boldog iskolás voltam, és tömtem a fejembe a kolbászos, szalvétás kenyeret, csak most már nem az iskolapadban ülve, hanem nagymamára várva a kórházban.

Címkék: suli iskola nosztalgia nagyi szendvics szalvéta

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://365ok.blog.hu/api/trackback/id/tr165022732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Selymes 2013.01.18. 20:12:29

Egészen különlegesen gyermeki lelked van.

Selymes 2013.01.18. 20:14:01

Egészen gyermeki lelked van. :)
süti beállítások módosítása