HTML

365 ok, amiért ez egy jó év!

smily_Soma.jpegSzámomra érdekes apró hétköznapi királyságokról. Miért? Hogy mindenki más is észrevegye azokat az kicsiny örömöket, amelyek mindennapjainkat fényesítik. Az élet egy fasza dolog, csak észre kell venni!

A blogról...

1_ezertirok.jpg2_rolam.jpg

4_mas.jpg

5_kontakt.jpg

3_Fooldal.jpg

facebook.jpg 

Facebook...

Haver blogok

neston.jpg

NESTON  - blog rádió
"Sosem vagy már egyedül"

  

  

10dolog.jpg

10 DOLOG - 10 pont az élet minden területéről. "Mert ami nem fér bele, az nem is számít."

    

manzard.jpg

MANZARD CAFE - "Designról, művészetekről, kultúráról súlyosan szubjektív szemszögből..."

  

ted.jpg

TEDxY BUDAPEST - "Figyelj ma ránk, mert mi vagyunk a holnap vezetői!"

 

buveszblog.jpg

BŰVÉSZ BLOG - Minden ami bűvészet. Hírek, aktualitások, érdekességek.

 

slowbp.jpg

SLOW BUDAPEST - Fókuszban a boldog, nyugodt élet. "Lassíts! Élj tartalmasabb életet!"

 

personalBranding.jpgPERSONAL BRANDING - "Énmárka, kommunikáció és karrier."
 

022.jpgVas megye szívében, Rum és Kám szomszédságában él egy falu. Egy falu, amelyikhez semelyik másik falu nem fogható. A peace szigete, ahol a térerőt is csak parabola antennával lehet fogni, és ahol a 3G maximum cukorra értendő. Egy falu, amely megnyugvást ad (meg persze pálinkát is). Egy falu, ahol a csiga is komótosabban szeli át az utcát (bármelyiket a kettő közül, ami a parányi települést alkotja), ahol a harang is lassabban üti a delet, és ahol a BigMac szendvics szalonnából és parasztkenyérből készül. Egy falu, ahol még nem hallottak Győzikéről, és a híradó is szájhagyomány útján terjed. Itt mikor azt mesélték “Stohl Buci leégett”, azt gondolták valamilyen osztrák, importzsemle túl sokáig maradt a sütőben. A falu, ahova minden évben kétszer elmenekülünk: Gyanógeregye.

Hivatalos név: Gyanógeregye
Tiszteletbeli név: Gyanó-city
Lélekszám: kisebb, mint nagyi panelházának lakossága
Rövid történelem: Egykor volt Gyanó és volt Geregye. Mindkettő olyan pici volt, hogy össze kellett olvadniuk, hogy megkapják akár a tanya titulust. Miért nem Geregyegyanó lett? Mert a Gyanógeregye a helyes. Elvégre a szarvas is szarvas és nem vasszar, nem-igaz?

Minden évben kétszer megszökünk a brutálisan tempós világ elől, és megcélozzuk ezt a Weltstadt-ot. Meglátogatjuk egyetemi barátokkal Gyanócity egyik ismerősünk családja által birtokolt parasztházát. Ezen a helyen nyugalom honol. No telefon, no internet. Itt a térerőről is csak hírből hallottak, és a vadi új okostelefonod maximum fényes fröccs alátétnek használhatod a 127-es számú italboltban – merthogy így hívják a helyi kis kocsmát. Ha balga módon megkérdeznél valakit, milyen a sávszélesség, a válasz annyi lenne: “Két kocsi tuti elfér!” Ma 9-en érkeztünk. Első teendőként bebizonyítottuk a Pálesz-tételt (ami annyiban különbözik Thalész-tételtől, hogy nem háromszögekkel, hanem feles poharakkal történik a bizonyítás. Az eredmény pedig a jókedv skálán mérendő). A többedik bizonyítás után pedig megkérdeztük egyik haveromat, nem kér-e egy pohár vizet? Aszondja, vizet ő nem iszik, abban halak basznak. Vidám pár napnak nézünk elébe… 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://365ok.blog.hu/api/trackback/id/tr895052128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása