HTML

365 ok, amiért ez egy jó év!

smily_Soma.jpegSzámomra érdekes apró hétköznapi királyságokról. Miért? Hogy mindenki más is észrevegye azokat az kicsiny örömöket, amelyek mindennapjainkat fényesítik. Az élet egy fasza dolog, csak észre kell venni!

A blogról...

1_ezertirok.jpg2_rolam.jpg

4_mas.jpg

5_kontakt.jpg

3_Fooldal.jpg

facebook.jpg 

Facebook...

Haver blogok

neston.jpg

NESTON  - blog rádió
"Sosem vagy már egyedül"

  

  

10dolog.jpg

10 DOLOG - 10 pont az élet minden területéről. "Mert ami nem fér bele, az nem is számít."

    

manzard.jpg

MANZARD CAFE - "Designról, művészetekről, kultúráról súlyosan szubjektív szemszögből..."

  

ted.jpg

TEDxY BUDAPEST - "Figyelj ma ránk, mert mi vagyunk a holnap vezetői!"

 

buveszblog.jpg

BŰVÉSZ BLOG - Minden ami bűvészet. Hírek, aktualitások, érdekességek.

 

slowbp.jpg

SLOW BUDAPEST - Fókuszban a boldog, nyugodt élet. "Lassíts! Élj tartalmasabb életet!"

 

personalBranding.jpgPERSONAL BRANDING - "Énmárka, kommunikáció és karrier."
 

051.jpgMi az a pí? Szám. Milyen szám? Híres. A számok között olyan, mint az emberek között a Dalai Láma. Nem csak ismeretségben, hanem a számtalan, korábban megoldatlan problémára adott, újszerű megoldás tekintetében is. A Dalai Láma abban segít, hogy megtaláld a kerek életet. De ahhoz, hogy kiszámold, hogy mennyire kerek (kerület, terület), a píre lesz szükséged.

A világ filmipara a pergős életünk eredményeként ugyanolyan módon felgyorsult, ahogy minden más körülöttünk (ételek, autók, leadási határidők, és szerintem még az erdei csontházas csigák is jobb részidőt futnak 1 méteren, mint 30 évvel ezelőtt - bár ezt nem tudom tényszerű mérési adatokkal alátámasztani). Egyre több silány minőségű film kerül előállításra világszerte, és egyre ritkább, hogy úgy ballagok ki a moziból, hogy “igen, ez aztán olyan élmény volt, amit tiszta szívből ajánlanék bárkinek”. Sokszor érzem úgy egy film kapcsán, hogy ezt mintha már láttam volna. Ismétlődő dialógusok, kiszámítható fordulatok és bevett csavarok. A remake-ek korát éljük. Minek megcsinálni még egyszer, ha már először is egyszerű, felszínes, csak közepesen vicces és felejthető volt. Csing-csing. Mert ebből van a pénz. Számos film készítője pont azt kérdezné, hogy, “Minek kockáztassak, ha ez már bevált?”. Nekik nem baj, hogy nincs mélyebb értéke, hogy nem kell gondolkodni rajta és, hogy könnyen felejthető az alkotás. Így legalább 3 év múlva újra feldolgozhatják egy új címmel, más színészekkel, egy újabb városban leforgatva.

Ma este moziban voltunk. A ‘Pí életét’ láttuk. Átszellemülten jöttem ki a teremből, még annak ellenére is, hogy a mellettem ülő kisasszony a film feléig a popcornos zacskóját vakargatta belülről. Egy gyönyörűen fényképezett, elgondolkodtató, izgalmas (és minden hollywoodi lövöldözéstől mentes) mozgóképes alkotás, melyben a néző sokszor tényleg úgy érzi, hogy egyedül maradt a film főhősével. A film végére a nézőnek is összeáll a történet többszintűsége, melyet oly finomsággal tárnak a szemünk elé, hogy minden elememben mosolygok tőle. A Pí élete tipikusan egy olyan film, amit érdemes moziban megnézni. Az elképesztő képek, amiket az Oscar-díjas rendezőnek, Ang Leenek köszönhetően tapasztalhatunk meg, könnyen meglehet, hogy egy nagyobb plazma televízión is meggyőzőek lennének, de így a mozivásznon egyszerűen lélegzet elállítóak voltak. Valamint emellett végre a 3D-s szemüvegek használatát is indokoltnak tartottam.

Ahogy hazafele autókáztam a moziból, nem volt kedvem zenét vagy rádiót hallgatni, mert minél tovább benne akartam ragadni abba az érzésbe, amibe a film beszippantott. De jó lenne, ha mindig így jöhetnék ki a vetítő teremből.

Címkék: film mozi 3d élete

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://365ok.blog.hu/api/trackback/id/tr484991974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

f.csillag 2013.01.14. 01:22:01

úristen, imádtam én is!
nem tudom mikor éreztem magam utoljára annyira kiegyensúlyozottnak és nyugodtnak, mint a film 160 perce alatt...leszámítva persze a megrázó eseményeket, amiken pedig jól kipityeregtem magam...Összességében nekem az egész film egy nagy lelki terápia volt, a vallásokhoz fűződő viszonyától kezdve a magával ragadó látványon keresztül...a történet pedig kavics a cipőben, nem hagy nyugodni, nem tudsz nem gondolkodni rajta. =)
Amúgy én is, annyira megbabonázva jöttem ki, hogy a többiekhez sem bírtam szólni... =D
süti beállítások módosítása